Vitaliteitsgesprek
Een “niet-fitte” medewerker….. voor zowel werkgever als werknemer een situatie die niet ideaal is.
Wat kun jij doen als werkgever om te zorg te dragen voor de gezondheid van je medewerkers. Een onderwerp dat niet voor iedereen makkelijk is om te bespreken of waarin de kennis ontbreekt om de juiste zorg te kunnen leveren of te vragen.
Hierin levert Het Gezondheidsmaatje graag een bijdrage middels het vitaliteitsgesprek.
Als je kijkt naar deze situatie, wie is er dan eigenlijk verantwoordelijk voor de oplossing?
Uiteindelijk zijn werkgever en werknemer ten alle tijden samen het beste af wanneer de werknemer goed functioneert binnen zijn eigen belastbaarheid. Daarom bied Het Gezondheidsmaatje het Vitaliteitsgesprek aan.
Het gesprek waarbij er aan de slag gegaan wordt met verantwoordelijk en regie voor eigen gezondheid.
Bij het vitaliteitsgesprek wordt de dialoog aangegaan over de huidige gezondheidssituatie en energieniveau, en de gewenste situatie. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken vanuit vele verschillende leefstijlperspectieven, zoals voeding en beweging, maar ook slaap en stress zijn perspectieven die aan bod komen. Er wordt gekeken naar de huidige situatie om van daaruit actief te kunnen gaan handelen naar duurzame oplossingen gericht op eigen regie naar de toekomst.
Vanuit een breed kader gaan we zoek naar vervolgstappen die het beste aansluiten bij het individuele probleem in het kader van duurzame inzetbaarheid. Uiteindelijk zijn gezonde, energieke en zelfbewuste werknemers het meest waardevolle bezit voor een bedrijf. Het is dan ook DE uitdaging van Het Gezondheidsmaatje om jouw werknemer de weg te laten vinden naar het meest effectieve pad naar zijn/haar gezondheidswinst en dit SAMEN te bereiken.
Ben jij in balans ?
Fitte werknemers, het grootste kapitaal van een onderneming.
Duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig een hippe term.
Hoe je het ook noemt: uiteindelijk is elk bedrijf gebaat bij energieke medewerkers.
Medewerkers die in balans kunnen functioren.
Balans, balans in werk en prive, in inspanning en ontspanning, in moeten en mogen balans in…..
In de huidige maatschappij zien we veel mensen die continu balanceren. Balanceren om alle ballen hoog te houden. Dit kost energie en gaat ten koste van andere dingen.
- Mijn uitdaging: samen in gesprek om de de disbalans te ontdekken en samen kijken wat de disbalans kan verminderen.
- Hoe: door onafhankelijk het vitaliteitsgesprek aan te gaan.
- Wat: tijdens het vitaliteitsgesprek bespreken we alle zaken die invloed kunnen hebben op het energieniveau.
- Resultaat: inzicht in energie niveau en energielekkers, eigen verantwoordelijkheid om met vervolgstappen aan de gang te gaan.